CUP: D89H18000150005

KEYQ+: CULTURE AND TOURISM AS KEYS FOR QUALITY CROSS BORDER DEVELOPMENT OF ITALY AND CROATIA

SINTESI DEL PROGETTO

THE PROJECT WILL TACKLE THE CHALLENGE OF THE INCREASING DEMAND OF DIVERSIFICATION OF THE TOURISM OFFER IN ALL SEASONS AND DECONGESTING THE MAIN DESTINATIONS AND SEASIDE RESORTS LOCATED IN THE ADRIATIC AREA THAT ARE SUFFERING FROM PRESSURES FOR AN INTERNATIONALISATION OF THE TOURISM STRUCTURES AND MASS, LOW-COST TOURISM. PROJECT PARTNERS WILL CONTRIBUTE TO OFFER A SUSTAINABLE TOURISM PRODUCT AND STRENGTHEN THE AREA AS A HIGH-QUALITY DESTINATION. THE MAIN OBJECTIVE IS TO PROTECT AND PRESERVE THE HISTORICALLY ROOTED CUISINE AND THE LESS KNOWN HERITAGE SITES AND GIVE A BOOST TO THE CROSS-BORDER ECONOMY THANKS TO THE KEYQ+ EXPERIENTIAL TOURISM PACKAGES. THIS ALSO VALORISING SOME EMBLEMATIC BUILDINGS INCLUDED IN THE LIST OF THE CULTURAL HERITAGE OF THE AREA, SUCH AS THE HISTORICAL MARKET OF PULA FROM THE AUSTRO-HUNGARIAN MONARCHY, "THE SHIP OF FREEDOM THAT TURNED EAST" BUILT IN 1950, THE MEDIEVAL DIDACTIC KITCHEN IN CIVIDALE DEL FRIULI, CASA ARTUSI, THE WINE NATIONAL EXHIBITION IN PRAMAGGIO

I dati pubblicati sono aggiornati al 28/02/2022
Costo pubblico monitorato € 815.351,00 di cui risorse coesione € 750.079,99
Nome Ammontare
Unione europea741136.24
Fondo di Rotazione8943.75
Altra fonte pubblica65271.01
Altre risorse - Privati:
€ 56.574
Pagamenti monitorati € 805.497,65 di cui risorse coesione € 741.230,71
Anno Ammontare Ammontare cumulato Percentuale su finanziamento pubblico
2001388.24388.240
200295.50483.740
20030483.740
20040483.740
20050483.740
20060483.740
20070483.740
20080483.740
20090483.740
20100483.740
20110483.740
20120483.740
20130483.740
20140483.740
20150483.740
20160483.740
20170483.740
2018444156.52444640.2654
2019360857.39805497.6598

Stato di avanzamento del progetto

Concluso
Inizio previsto: 01/01/2018
Inizio effettivo: 01/01/2018
Fine prevista: 30/09/2019
Fine effettiva: 30/09/2019

A Scuola di OpenCoesione

A Scuola di OpenCoesione ha seguito questo progetto nell’edizione 2021-22 con il team “Food-Trotter Across Border IT” dell’istituto “LICEO SCIENTIFICO "E. MAJORANA" BRINDISI” di Brindisi, BRINDISI.
A Scuola di OpenCoesione ha seguito questo progetto nell’edizione 2021-22 con il team “Culture Recipe” dell’istituto “ISTITUTO TECNICO PER ATTIVITA' SOCIALI (GIA' ITF) GRAZIA DELEDDA - MAX FABIANI TRIESTE” di Trieste, TRIESTE.

Ambito di programmazione

Fondo Europeo di Sviluppo Regionale (FESR)
Fondi Strutturali relativi alla programmazione 2014-2020
Programma
PROGRAMMA FESR INTERREG ITALIA-CROAZIA
Asse
ENVIRONMENT AND CULTURAL HERITAGE
Obiettivo specifico
Make natural and cultural heritage a leverage for sustainable and more balanced territorial development

Altri progetti sul territorio